„Feltétel nélkül” – 11. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

„Feltétel nélkül” – 11. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Budapest – 2012. december 2-án, megszokott módon a hónap első vasárnapján, amely egyben Advent első vasárnapja is volt, ismét megrendezésre került a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért Megálló névre keresztelt interaktív istentisztelete a Deák téri evangélikus templomban. Az alkalom a Bizalom címet viselte, az idei „Összhangban” tematika egy újabb aspektusát mutatta meg nekünk. Szöveg: Lőrincz Andi Luca, kép: Kéri Csenge

A bizalom illetve bizalmatlanság tárgya Szántó Enikő igehirdetésén, és a dráma csapat játékán keresztül gondolkodtatta el az egybegyűlteket. A témához választott igehirdetési alapige a samáriai asszony története volt, akitől Jézus vizet kér, népeik között levő ellenségeskedés ellenére. Jézus az asszony szívébe lát, és szembesíti tönkrement életével (pl. 5 férje volt, és a mostani férfi nem is a házastársa már). Rávezeti, hogyan találhatja meg az élő vizet, ami után már nem szomjazik meg, ami betölti az űrt az életében.

A drámajáték a modern samáriai asszony életének egyes stációit mutatta be, kezdve a csecsemőkorban megtört ősbizalommal, akit nem vettek fel, ha sírt, és nem szerettek eléggé. Folytatva a csúfolódó iskolatársakkal, akik miatt kételkedni kezd önmagában, és nem érti miért rosszabb ő a többieknél, aki később a mély sebeket ejtő viszonzatlan szerelmet már nem tudja helyesen kezelni, igazi baráti kapcsolata nincs, mert senkiben nem mer bízni annyira, hogy ténylegesen közel engedjen valakit önmagához, és végül az ötödik párkapcsolat, ami szintén zsákutcába kerül, pontosan az önmagában, és másokban megtört bizalma miatt.

Mindezek után mindenki felfedezhette saját magában, hogy hol harmonizál a saját élete ezzel a példaszerűen elrontottal. Lelkészünk Jézusra irányította figyelmünket, aki életét adva értünk élő vízzé vált, hogy mi kapaszkodhassunk belé a gyengeségünk óráján, amikor nincs elég bizalmunk önmagunkban vagy embertársainkban.

Az úrvacsora közössége és a már jól megszokott záróakkordok után átmentünk a klubhelyiségbe, ahol a már-már hagyománnyá vált tea és szendvics fogadott bennünket, és elkezdődtek az istentisztelet közbeni „megállók”, rövid beszélgetések oldottabb hangvételű folytatása.

Köszönjük Szántó Enikőnek, hogy Isten igéjét hirdette közöttünk, és Koknya Dorottyának, aki az e havi istentisztelet főszervezőjeként sokat fáradt, hogy ez az alkalom létrejöhessen!

A következő alkalom mottója: „Karitativity” – január 6-án a karitativitás kérdését járjuk körül, változatlanul a Deák téri evangélikus templomban, ahol Benkóczy Péter fog igét hirdetni.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net

Honlapunk a https://www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 11. Megálló – interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Deák téri Evangélikus Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!