passió

Nagypénteki passióolvasást tartottak a Pécsi Evangélikus Egyházközség tagjai

Pécs – A pécsi passióolvasásban közreműködött Füsti Molnár Éva Jászai Mari-díjas színművész, László Csaba színművész, Németh János színművész és Stenczer Béla színművész. A liturgiában szolgált Ócsai Zoltán lelkész és Hajduch-Szmola Patrik lelkész, akik zongorán és gitáron kísérték zenével is az előadást.

Teológuspassió járvány idején – Beszélgetés Bányai Tamással és Szikra Benedekkel

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a koronavírus-járvány miatt idén online formában tartja meg teológuspassióját. A formabontó animációsfilm-előadás premierjére nagypénteken kerül sor. A film szervezőivel, Bányai Tamás és Szikra Benedek teológus-lelkész szakos hallgatókkal az előkészület kihívásain kívül arról is beszélgettünk, hogy mi lesz a film érdekessége.

A passiói istentisztelet rendje, szerkesztve, énekekkel

Budapest – Fót – Fodor Viktor a Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség lelkésze munkatársaival, és a Fóti Evangélikus Kántorképző Intézet közreműködésével énekekkel és videókkal szerkesztette össze a passiói istentisztelet rendjét. Ezt adjuk most közre, gondolva arra, hogy a járvány miatt nagypénteken nem tudunk személyesen részt venni istentiszteleten.

Elkészítették videó formájában a passiói istentisztelet énekeit

Fót – A passióolvasás énekverses rendjének énekeit (Evangélikus Énekeskönyv, K rend) kisfilmeken tették elérhetővé az Evangélikus Kántorképző Intézet munkatársai.

Idén is lesz teológus passió! – Már megtekinthető az előzetes

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a koronavírus-járvány miatt idén online formában, de megtartja a teológushallgatók közreműködésével készülő passió-előadást. A bemutatóra nagypénteken kerül sor, de az előzetes már most megtekinthető!

Nagypénteki passiói istentisztelet liturgiája és énekei – Pesthidegkútról

Budapest – A Pesthidegkúti Evangélikus Egyházközség is rendhagyó módon oldotta meg az idei passióolvasást. Ahogyan azt Fodor Viktor lelkésztől megtudtuk, a honlapjukon adták közre a liturgiát és meghallgatható formátumban az énekeket.

A Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség tagjainak passióolvasása 2020-ban

Kiskunhalas – 2020 Nagypéntekén nem kerülhet(ett) sor a megszokott közös passió olvasásra Kiskunhalason sem. A technika segítségével más megvalósítást gondoltak ki a helyiek. A gyülekezetből tizenhárman vállalták az evangéliumi részek felolvasását, amelyhez egy passiójáték és kálváriák fotóit választották. Az elkészült videó híven követi Johann Sebastian Bach János passiójának forgatókönyvét, belefoglalva a passió koráljait.

Nem vala kívánatos

Budapest – A Zákeus Média Centrum 2005-ben felvett passiómeditációs istentiszteletét adjuk közre, amelyet Abaffy Zoltán és Győri Tamás József írtak és rendeztek. Zenéjét szerezte Bence Áron. A felvételen a pestlőrinci és kelenföldi ifjúság tagjai láthatóak.

Passió járvány idején

Idén így ünneplünk. Sorolhatnánk, hogy mi nincs. Helyette azonban nézzétek, mink van! Az ünnep a miénk. Oda állhatunk Krisztus keresztje köré. A láthatatlan közösség mindig is része volt a kereszténységnek. Most láthatatlan közösségként állunk Krisztus keresztje körül. Hallgassátok, lássátok a passió evangéliumi mondatait, és életetek, sorsotok tisztuljon, nyerjen bűnbocsánatot és feloldozást. Mert Krisztus meghalt és feltámadott miértünk. Bensőséges nagyhetet!

Árnyjáték passió Pusztavámon

Pusztavám – Nagypénteken rendhagyó istentiszteletet tartottak Pusztavámon, ahol Jézus szenvedéstörténetének egyes részleteit a pusztavámi és móri evangélikus fiatalok adták elő. Több volt ez azonban egyszerű előadásnál és színjátéknál. Itt ugyanis az általuk vetített árnyékképek adták ki az egyes jeleneteket. A mozdulatok lassúsága, az aláfestő zene, a fény-árnyék ellentéte és kontrasztja megdöbbentő átélési lehetőséget nyújtott a gyülekezeti tagoknak, hogy elmélyülhessenek nagypéntek gyászában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - passió csatornájára