tábor

MEE: Országos nyári táborok helyett a helyi rendezvényeket szorgalmazzák

A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyermek- és Ifjúsági Bizottságának és Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának a közleménye az országos szervezésű, evangélikus nyári táborokkal és rendezvényekkel kapcsolatban az alábbikban olvasható.

ELMARAD! – Maharadzsa kincse – KÖSZI tábor Piliscsabán

A járványhelyzetre való tekintettel az alább meghirdetett tábor elmarad.

Tábor OK lelkészszemmel

Ha nyár, akkor ifitábor! Több család, több gyülekezet, több lelkész és sok fiatal jelmondata ez már évek, évtizedek óta.

Rendhagyó módon táboroztak a cserkészek Gérce mellett

Szombathely – Gérce – Rendhagyó volt a 735. számú Reményik Sándor Cserkészcsapat idei tábora, hiszen a Magyar Cserkészszövetség III. Kerülete őrsvezetőképző táborának altáborában vettek részt a gyerekek, Gérce mellett. Ennek oka a koronavírus-járvány volt. Közösen egyszerűbb volt kivitelezni és betartani az előírt járványügyi óvintézkedéseket. A Credo Rádió meglátogatta a kiscserkészeket a táborban, élménybeszámolóikat osztjuk meg mi is honlapunkon.

Szuperhősök a Bibliában – Gyermek és konfirmandus tábor Rozsrétszőlőn

Nyíregyháza – Rozsrétszőlő – Rozsrétszőlőn 2020. július 27-31 között rendezték meg az evangélikus gyermek és konfirmandus tábort, az immáron felújított Betlehem Evangélikus Gyülekezeti Házban. A hét témája: Szuperhősök a Bibliában.

Hittanos tábor Cincillán innen, kilátószéken túl…

Medgyesegyháza – Csanádapáca – Pál apostol nyomában jártak a medgyesegyházi és csanádapácai gyerekek. A vakáció utolsó napjaiban gyerekzsivajtól volt hangos a medgyesi templomkert. 19 gyermek vette birtokba a templomot, a gyülekezeti termet és az udvart. A legfiatalabb táborozó négy és fél éves volt, és az ebéd utáni alvást követően minden délután visszajött, hogy részt vehessen a programokon.

József történetén keresztül tanultak szeretetről és kegyelemről a gyerekek Lucfalván

Lucfalva – A sok-sok éves múlttal bíró lucfalvai gyerektábort idén szokatlan körülmények között rendezték meg augusztus 3. és 9. között. A legszokatlanabb nem a folyamatos fertőtlenítés, az étteremből rendelt ebéd, a rövidített napok sora vagy a kevesebb hőség jelentette. A legfeltűnőbb különbség a létszám volt. A száz fiatalt megmozgató tábor most csak félszázat tudott fogadni a vírus adta szabályok miatt.

KEVI sporttábor az evangélikus imaházban

Kiskőrös – Gyerekzsivajtól volt hangos az evangélikus imaház udvara nemrégiben. Dózsa Tamás, Néző Kitti és Néző Vivien, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnázium (KEVI) fiatal pedagógusai immáron negyedik alkalommal vállalkoztak sporttábor szervezésére, mely ezúttal is közel 30-as létszámmal zajlott. Segítségükre volt ezúttal az Ültess Fát Mozgalom Egyesület és a Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda is.

Jézus az én megváltóm és barátom – Gyermektábor Fancsalon

Fancsal – A Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség idén is megtartotta gyerekhetét. Augusztus 3. és 9. között ismét vidám gyerekektől volt hangos a parókia udvara. Istennek adunk hálát, hogy az eredetileg júniusra tervezett, majd a vírus miatt lemondott gyerekhetet végül egy későbbi időpontban mégis megtarthattuk.

Fiatalok és közösség – Képriport a nyíregyházi klubokról

A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség a múlt hét folyamán tartotta az érpataki és a vargabokori 5 Napos Klubokat, ahol az Úr Jézussal való barátságról beszéltek a gyerekeknek bibliai történeteken, énekeken és aranymondásokon keresztül.

Oldalak

Feliratkozás RSS - tábor csatornájára